Dag 028: Google skämmer ut sig – igen

december 5, 2010 § 2 kommentarer

Det är för sorgligt.

Google förespråkar öppenhet och forsar fram i sin mission att tillgängliggöra all världens information gratis på nätet. Men när det gäller google själva och deras medarbetare så är det locket på.

Jag skrev häromdagen om hur googles Stockholmskontor i allra sista sekunden blåste av en intervju som en kollega skulle göra med Sverigechefen Stina Honkamaa för en av Sveriges dagstidningar. Detta på grund av att man tyckte att frågorna som skulle ställas till henne var allt för personliga.

Ett exempel på de alldeles för personliga frågorna är ”Har du kvar ditt idrottsintrese?”

Dessutom kom kommunikationschefen Andreas Svenungsson med världshistoriens sämsta ursäkt som en delförklaring till varför intervjun blev inställd:

”jag har strulat till det och missade tyvärr att boka in Stina i kalendern, det finns bara mig och ett konferensrum i kallelsen.”

Som grädde på moset fick min kollega natten! innan intervjun skulle genomförts ytterligare ett par meddelanden från Andreas Svenungsson, som bara understryker det pinsamma i hur google hanterar det här ärendet.

I smsen nämns att Stina tycker att det blir för mycket fokus på henne som person i intervjun och att det privata får för mycket utrymme, delvis genom att artikeln är tänkt att innehålla delar där personer hon mött genom åren får berätta om henne.

Denna typ av intervjuer är väl närmast att anse som standard i personporträttsgenren men Stina Honkamaa är uppenbarligen inte så pigg på tanken. Som kommunikationschefen nämner så vill  Stina uppenbarligen inte att man rotar i hennes förflutna och hon tycker inte att den privata delen av Stina Honkamaa hör hemma i rampljuset.

Men är man högsta chef i Sverige för ett av världens mest framgångsrika företag så kan man inte ställa såna krav och hon är bara naiv om hon tror att hon kan bestämma vad som ska skrivas om henne och inte.

Så i lättsmälta portionsförpackningar kommer jag här på bloggen med jämna mellanrum lägga ut små anekdoter och faktauppgifter om Stina Honkamaas liv före google.

Så håll ut – och håll utkik.

Annonser

Taggad: , , , , , ,

§ 2 svar till Dag 028: Google skämmer ut sig – igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Dag 028: Google skämmer ut sig – igendontbegoogle.

Meta